Christelijke babywebshop | Maat 50 t/m 92 | Verzendkosten: €2,95

Mommy Naomi, miracles Fernando & Daliah

Mommies & their Miracles is een platform waar maandelijks christelijke moeders geïnterviewd worden over zichzelf, hun kind(eren), leuke/ grappige momenten die ze met hun kind(eren) beleefd hebben, waar ze God dankbaar voor zijn en nog veel meer! Gezonde kinderen krijgen is niet vanzelfsprekend en daarom is het elke keer weer een groot wonder van God.
Mommy Naomi vertelt over hoe het was om jong moeder te zijn, haar liefde voor haar prachtige miracles Fernando & Daliah en welke rol God speelt in hun gezinsleven. Een heel bijzonder, persoonlijke interview. Een échte aanrader om te lezen! 

Meet mommy Naomi & her miracles

1. Stel jezelf en je miracle(s) voor.

Mijn naam is Naomi Blom, ik ben 22 jaar oud en kom uit Asperen. Asperen is een klein stadje in het puntje van Gelderland. Ik woon samen met mijn partner David, onze twee miracles Fernando van 5 jaar en Daliah van 10 maanden. Nu moet ik niet onze lieve hondje Ravi vergeten, die sinds kort bij ons gezin is gekomen.

2. Hoe ben je op de naam van jouw kindje(s) gekomen en wat betekent het?

Bij Fernando was dat eigenlijk al snel bepaald. David zei gelijk tegen mij: ‘’als we een zoon krijgen gaat hij Fernando heten.’’ Fernando is David's tweede naam. 
Bij Daliah was het moeilijker om te bepalen. We waren het nergens over eens en konden maar niet op een passende naam komen. Uiteindelijk zijn we gegaan voor Daliah, omdat we het allebei mooi vonden klinken. De reden was ook dat ik Blom (bloem) heet met mijn achternaam en een ‘’Dahlia’’ een bloem is. Wel hebben we gekozen voor een andere spelling, omdat we dat mooier vonden staan.

 

3. Heb je een bijzonder bevalling, - of zwangerschapsverhaal?

Met Fernando had ik mijn controles in het ziekenhuis. Ik was 17 jaar oud toen ik beviel van Fernando. Dat zorgde voor ‘’complicaties’’ volgens de gynaecoloog, waardoor ik werd ingeleid. Het hele weekend heb ik niet kunnen eten of slapen van de zenuwen. Achteraf gezien was de inleiding eigenlijk helemaal niet nodig en had ik op een natuurlijke manier kunnen bevallen.
Fernando is geboren op 7 april 2014 en maakte ons ouders voor de eerste keer. Bij Daliah ging alles erg voorspoedig, ik mocht naar een verloskundige voor mijn controles en alles verliep goed. Fernando was beste vriendjes met mijn buik en noemde Daliah dan ook ‘’Baby Lichtje’’. Hij kwam op die naam, omdat hij op de echo alleen een klein lichtje zag in het donker! En ja hoor, na maanden wachten was het zover. De hele nacht had ik weeën, maar s’ ochtends trok ik het niet meer. Ik wilde naar het ziekenhuis. Eenmaal in het ziekenhuis aangekomen ging alles erg snel, zo snel dat ik mij bijna niks meer kon herinneren. Op 17 juni 2018 is Daliah geboren, op vaderdag! Dus ik kan zeggen dat ik het mooiste vaderdag cadeau ooit heb gegeven! 
MATM

 

4. Wat wil jij je miracle(s) meegeven in de opvoeding?

Het belangrijkste voor mij in de opvoeding is respect. Respect voor jezelf en voor anderen. Fernando spreekt iedereen aan met u, dat klinkt misschien raar voor in deze tijd, maar dat vind ik erg belangrijk. Tegen mij en papa mag hij je of jij zeggen, maar tegen ouderen of vreemden altijd u, tenzij er aangegeven wordt dat hij je of jij mag zeggen. Ik hoop dat Daliah dit ook leert, want ik krijg regelmatig complimenten over hoe netjes Fernando is.

5. Wat is voor jou het mooiste moment op de dag met jouw miracle(s)?

Het mooiste moment van de dag is, wanneer Fernando en Daliah net wakker zijn geworden. Vooral in het weekend, want dan hoeven we lekker niet naar school. Meestal gaan we dan ontbijten in onze pyjama’s en kletsen over wat we vandaag op de planning hebben staan. Omdat ik nu nog een thuismama ben, zijn wij regelmatig te vinden in de speeltuin. Dat vind ik ook echt één van de leukste momenten van de dag. Lekker even de deur uit, samen in het zand spelen of uitwaaien op de schommels! (die blijven favoriet).
MATM

6. Je kunt niet meer zonder jouw schatje(s), omdat ……..?

..zij mijn steun en toeverlaat zijn! Voor ik Fernando kreeg was mijn leven zo anders. Ik ging naar school en had veel vrienden. Maar wat zijn vrienden als die je nooit meer bellen, zodra je een kindje krijgt? Ik heb geleerd wie ik wel en niet kan vertrouwen in het leven. En ja dat is soms best moeilijk, maar ik ben mijn kindjes zo dankbaar voor alles wat ze mij geven.

7. Welke rol speelt God in jouw leven?

Ik ben zelf christelijk opgevoed, mijn pArthur katholiek dus dat botst soms. Er zijn andere manieren en gebruiken waardoor we het soms niet eens zijn met elkaar. Uiteindelijk geloven wij in dezelfde God, alleen op een andere manier. Fernando gaat naar een christelijke school, waar ze elke dag een bijbelverhaal lezen en leren over wie God en Jezus zijn. 

8. Hoe zou je het karakter van jezelf en jouw kleintje(s) beschrijven?

Ik ben een echte kletskous, ik kan over alles praten, ben erg spontaan maar ook verlegen. Ik ben een echt gevoelsmens en pas me aan de sfeer die er hangt. Maar ik kan ook een kreng zijn, als mij iets niet zint dan hoor je het! Fernando is een lief jongetje, erg zorgzaam voor zijn zusje. Hij lijkt qua karakter erg op mij. Hij weet goed aan te geven wat hij wel en niet wilt en is er altijd voor in om samen iets leuks te ondernemen.
Daliah is een kleine avonturier, waar Fernando en ik op de achtergrond blijven, stapt zij naar voren. Ze is een vrolijk en lief meisje met een eigen willetje. Ook is ze helemaal dol op dieren, dus ik denk dat zij ook een zorgzaam meisje wordt!

 

9. Vertel over een humoristisch moment uit jouw zwangerschap/ moederschap?

Ik kom uit een gezin met alleen maar meisjes, ik heb een zusje van 18 en een (half) zusje van bijna 11. Toen Fernando werd geboren was het wel even wennen voor mij, maar ook voor mijn moeder, want zo’n piemeltje waren wij dus niet gewend! Fernando heeft ons regelmatig onder geplast, omdat wij niet goed opletten. Hahahaha!
MATM

10. Op welke wijze wil je je kinderen iets van God meegeven?

Fernando gaat naar een christelijke school. Hij bid en dankt ook altijd bij het eten en voor het slapen gaan. s ’Avonds lezen wij hem (en Daliah als ze nog niet slaapt) voor uit de kinderbijbel. Hij kiest dan ook meestal het verhaal waar ze het op school over hebben, zodat hij er zelf ook iets over kan vertellen.

Onderweg naar huis zingt hij ook vaak liedjes die hij op school heeft geleerd.

 

11. Waar ben je God dankbaar voor?

Ik ben God dankbaar voor de twee prachtige kids die ik heb mogen krijgen. Voor het pad dat Hik voor mij heeft uitgekozen. Ondanks dat ik en mijn partner soms botsen en het niet altijd even makkelijk is, komen wij er als gezin altijd wel uit. Ik ben dankbaar dat ik deel uit mag maken van ons gezin.
12. Welke Mommy nomineer jij voor de volgende maand en
waarom?

Ik nomineer mommy Francis (@francis.het.lam). Ze is sinds november mama geworden van een prachtig meisje met de naam Mirthe. Zij heeft bij mij op de basisschool gezeten waar wij ook beste vriendinnetjes waren!

 Terug naar de Homepage
 

Laat een reactie achter

Naam .
.
Bericht .