Christelijke babywebshop | Maat 50 t/m 92 | Verzendkosten: €2,95

Mommy Leanne & her miracle Matthias

MATM babygear
Mommies & their Miracles is een platform waar maandelijks christelijke moeders geïnterviewd worden over zichzelf, hun kind(eren), leuke/ grappige momenten die ze met hun kind(eren) beleefd hebben, waar ze God dankbaar voor zijn en nog veel meer! Gezonde kinderen krijgen is niet vanzelfsprekend en daarom is het elke keer weer een groot wonder van God.
  

Mommy Leanne vertelt over hoe op een hilarische wijze haar zwangerschap bekend werd gemaakt, haar liefde voor haar miracle Matthias & de christelijke opvoeding. Een mooi & tegelijkertijd grappig interview om te lezen.  

 

1. Stel jezelf en je miracle(s) voor.
'
*

Hi allemaal! Ik ben Leanne Stigtet, getrouwd met Arjan en sinds 11 september 2018 moeder van onze zoon Matthias (8 maanden). Ik ben niet geboren, maar wel getogen in Veenendaal. Hier zijn wij ook nadat wij getrouwd zijn,  blijven wonen. 

*
2. Hoe ben je op de naam van jouw kindje(s) gekomen en wat betekent het?
*

Wij vonden Matthias altijd al een mooie en bijzondere naam. Alleen al om de betekenis: geschenk van God! Verder wilden wij ons kindje graag vernoemen. Matthias past dus ook mooi bij de namen van zijn opa’s, waar hij naar is vernoemd: Meindert Andries.

hi

3. Heb je een bijzonder bevalling, - of zwangerschapsverhaal?
*

Voorop staat, dat ik de hele zwangerschap heel bijzonder vond. Het groeiende leven in je buik, het hartje horen kloppen bij de verloskundige, samen met Arjan op pad voor babyspullen.... Dat zijn stuk voor stuk mooie ervaringen die ik heb overgehouden aan mijn zwangerschap!

Maar zeker het eerste trimester, heb ik mij ook heel beroerd gevoeld. We moesten het eerder dan we eigenlijk van plan waren, al aan onze naaste omgeving vertellen, omdat ik zo misselijk was en vaak geen hap eten door mijn keel kreeg. Het toppunt kwam, toen ik krap 10 weken zwanger was. De echo zou die week plaatsvinden en behalve onze familie en mijn teamleidster was er nog helemaal niemand op de hoogte van mijn zwangerschap. Het was een gewone dinsdag, ik stond voor de klas (ik ben juf) en ben toen tijdens het vertellen van het Bijbelverhaal flauwgevallen! Boem, met mijn hoofd tegen het digibord. Dat was een heftige ervaring voor de kinderen (groep 7) die ik ze graag had bespaard. Maar de roddel was de school en het dorp al in: de juf zal vast wel zwanger zijn! Ik heb toen echt een tijdje bekend gestaan als ‘die juf die flauwviel’ en hoorde via via, uit heel veel andere dorpen en scholen; mijn eigen verhaal weer terug. Niet zo’n leuke manier om bekend te maken dat je in verwachting bent, maar wel origineel….

BabyGear zwangerschap

4. Wat wil jij je miracle(s) meegeven in de opvoeding?

 *

De (christelijke) normen en waarden, die mijn ouders mij ook hebben meegegeven. Misschien ouderwets voor deze tijd, maar wij (Arjan en ik) vinden het bijvoorbeeld belangrijk dat onze kinderen oudere mensen en vreemden aanspreken met ‘u’. Ook willen wij hen meegeven om trouw en eerlijk te zijn in je werk en naar anderen toe. Om respect te hebben voor de schepping, voor andere (onbekenden) mensen.. Bovenal hopen wij hen de liefde van en voor de Heere mee te mogen geven!

(

5. Wat is voor jou het mooiste moment op de dag met jouw miracle(s)?

(

Phoe, dat vind ik een lastige vraag! Alle momenten met Matthias zijn mooi! Natuurlijk zijn er wel momenten dat ik hem achter het behang kan plakken, maar die momenten zijn er niet vaak. Wij hebben onze Matthias de bijnaam ‘zoetje’ gegeven, omdat hij vaak echt heel zoet is. Hij kan heel ondernemend zijn (wil bijvoorbeeld alles in een straal van 10 meter pakken), maar kan ook heerlijk zoet op je schoot zitten als je een boekje voorleest. Wanneer we hem mee uit eten nemen of op vakantie gaan, gedraagt hij zich ook keurig.

Geef hem een maisvinger en een tuitbeker water, en hij is een hele poos zoet! Ook kan hij zichzelf in de box of op het vloerkleed goed vermaken. Dat vind ik genieten, om daar naar te kijken. Maar (om op de vraag terug te komen) één van de leukste momenten vind ik toch elke keer weer om hem uit bed te halen. Die stralende grijns, als je ineens boven zijn bed staat om hem te pakken, is onbetaalbaar!

)

6. Je kunt niet meer zonder jouw schatje(s), omdat ……..?
)
Omdat moeder zijn momenteel mijn hoofdbaan is, en ik dat absoluut niet anders zou willen. In meerdere opzichten heeft het moeder worden, mij persoonlijk verrijkt. Door voor je eigen baby te mogen zorgen, wordt je kijk op de wereld echt wel anders. Je wereld wordt kleiner, maar tegelijkertijd ook waardevoller. Het mogen zorgen voor en opvoeden van een eigen kind, is prachtig! Het moeder-zijn ligt mij, ik geniet ervan. Doordat ik moeder ben geworden, ben ik zelfs mijn eigen blog begonnen: www.moedergeluk.nl! Gelukkig weet ik niet hoe het is om een kind te moeten verliezen, maar ik geloof dat ik een zwart gat zou vallen zonder Matthias! Natuurlijk is moeder zijn niet altijd leuk (wat is wel altijd leuk?), maar ik vind het over het algemeen heerlijk om dag en nacht voor hem te mogen zorgen!

 

BabyGear christelijke mama

7. Welke rol speelt God in jouw leven?
)

Ik geloof, dat God onze levens bestuurd en dat Hij de Gever is van onze zoon. In die zin, speelt God een grote rol in mijn leven. Wij zijn zelf christelijk opgevoed en willen Matthias ook graag deze christelijke opvoeding meegeven. Hoe zou dat kunnen zonder God?!
'

8. Hoe zou je het karakter van jezelf en jouw kleintje(s) beschrijven?
)

Mijn karakter beschrijven.. haha die vraag had ik niet verwacht in dit interview! Ik ben een gezelligheidsmens: ik hou ervan om mensen om mij heen te hebben, met hen te praten. Om kaarsjes en/of de houtkachel aan te steken, om te kneuteren in de veranda onder een dekentje.. Ik ben een buitenmens: gek op de natuur en op wandelen. Van karakter ben ik sóms best rustig (zeker naar buitenstaanders toe), maar eigenlijk ben ik best wel een beetje hyperdepiep. Thuis ben ik altijd degene die op de bank springt, omdat ik ergens blij over/mee ben. Dat zal je Arjan niet zien doen ;)

Ik ben een roodharige, dus ik schijn temperament te hebben.. Nou, dat klopt af en toe ook wel denk ik.. Ik kan heel vurig zijn (met woorden), zeker als ik mijn gelijk wil behalen. Het grappige is, dat Matthias geen rood haar heeft, maar wel het temperament van zijn moeder. Wat kan dat jochie driftig worden, als hij iets wil wat niet lukt. Hij heeft er bijvoorbeeld best een poosje over gedaan om te kunnen omrollen, en dan kon hij toch boos worden op zijn speelkleed omdat het nét niet lukte! Een zoetje met karakter dus ;)
v

9. Vertel over een humoristisch moment uit jouw zwangerschap/ moederschap?
0

Net als elke baby, kwam Matthias in het begin natuurlijk ook ’s nachts zijn voeding(en) halen. Maar soms was hij ook onrustig in zijn slaap. Hij sliep bij ons op de kamer, dus wij werden wakker van zijn gebrabbel of gehuil; terwijl hij zelf doorsliep. Allebei dachten we dan: oh, hij zal wel willen drinken. Maar we vielen eigenlijk gelijk weer in slaap. In ons onderbewustzijn hadden we toch onthouden dat Matthias ons ’s nachts wakker had gemaakt. En op de één of andere manier dachten we allebei dat de ander hem een fles had gegeven. En ik dacht zelfs dat we Matthias tussen ons in bed hadden gelegd en dat we hem toen vergeten waren terug te leggen. We werden dus heel verschrikt wakker: waar is Matthias nu? Zijn we er soms bovenop gaan liggen? Lag dat jongetje gewoon heerlijk in zijn eigen wiegje te slapen! Wat slaap(gebrek) al niet met je kan doen!
BabyGear God dankbaar voor

10. Op welke wijze wil je je kinderen iets van God meegeven?

'

Door ze te leren dat we bidden en danken voor ons eten en bij het naar bed gaan. Dat doen wij nu al: dan zingen we ‘Ik ga slapen, ik ben moe’. Is misschien een beetje gek om een gebedje te zingen voor een baby die er niks van snapt (Matthias ligt gewoon hard te lachen in bed), maar zo bouw je de gewoonte er wel vast in. En ook (juist) een baby heeft het gebed nodig! Verder door uit de kinderbijbel te lezen, dit doen we nu nog niet, omdat hij er nog niets van begrijpt. Wel lees ik hem af en toe al voor uit de mooie kartonboekjes van Laura Zwoferink: Bijbelverhalen voor de allerkleinsten. Als hij groter is nemen wij hem ook zeker mee naar de kerk en zullen wij met Matthias de Bijbelverhalen vertellen!

'

 11. Waar ben je God dankbaar voor?

 

Voor heel veel dingen. Heel cliché: maar allereerst ben ik God ontzettend dankbaar voor mijn man en onze lieve zoon. Elke dag weer vind ik het een enorm voorrecht en een enorme zegen, om vrouw en moeder van hen te mogen zijn. Als ik om mij heen zie, dat het krijgen van een (gezond) kindje niet vanzelfsprekend is, kan ik niet anders dan hier wel heel dankbaar voor zijn! Verder ben ik dankbaar dat wij in een land wonen, waar je je kinderen kunt opvoeden in vrede en veiligheid. Waar het (nog) mogelijk is, om met je kinderen hardop uit de Bijbel te lezen of om je kinderen naar een christelijke basisschool te laten gaan. Ook dat is een enorm voorrecht! En natuurlijk ben ik dankbaar voor het feit dat we een eigen huisje hebben en dat we (financieel) gezond zijn.

Laat een reactie achter

Naam .
.
Bericht .